NIEUWS 


OKTOBER 2019

Helaas is het met Kim en Benji eerder niet geslaagd, een beetje pech met de omstandigheden… Maar een herkansing, door drukte kon ik niet naar Benji die in Polen woont, maar Kim heeft een ontzettend leuke date met Woody van Het Doodlehof gehad. Ze vonden elkaar echt heel erg leuk..!! Woody is een rode (vaak verkleurt dit naar rossig blond) wavy fleece vacht, circa 56 cm en hij heeft een ontzettend lief en zacht karakter, heel atletisch gebouwd en prachtig om te zien.. Een mooie match met Kim. 

Ik verwacht puppen die circa tussen 53 en 57 cm schofthoogte worden, met een duidelijk therapiekarakter, in de kleuren bruin, blond, rood, caramel en zwart. Het kan alle kanten op, maar het is afwachten..

Er zijn door omstandigheden nog enkele plaatsen vrij op de wachtlijst…!!


20 & 21 maart 2019 

Kim is inmiddels gedekt…!!, Benji had geen gevoel voor romantiek en was iets te onstuimig dus het is een ritje naar de dierenarts geworden voor een KI…, zo gaat dat dan… En nu maar afwachten, de wachtlijst is inmiddels gesloten.


Januari 2019      WACHTLIJST GEOPEND

Het is bijna weer zover, alles in voorbereiding voor een nestje van Kim en Benji…!!!

Nog even en Kim zal loops worden, naar verwachting zal het nestje rond begin mei 2019 geboren worden of wat eerder of later…, maar zien wat de natuur beslist... De puppen kunnen de kleuren bruin, cafe-au-lait, creme, caramel en rood hebben, wavy en curly fleece in de maten medium tot standaard. En met natuurlijk een geweldig karakter, er zullen ook zeker geschikte therapiehonden bij zitten, beide ouders bezitten absoluut deze kwaliteiten en komen beide uit sterke therapielijnen.

De nieuwe baasjes moeten wel rekening houden met het feit dat hun pupje rond begin juli naar hun nieuwe thuis kan, dit in verband met een eventueel geplande vakantie. Als de pup mee kan op vakantie (na eerst een gewenningsperiode thuis) zou dit fantastisch zijn als socialisatie,  mits er ook genoeg rust is natuurlijk. Maar een pupje die bijvoorbeeld net in zijn/haar nieuwe thuis is, kan nog niet naar een opvangadres. Dan is het helaas niet zo geschikt. Een pupje kan eventueel wel bv een weekje langer hier blijven, mocht dit net zo uitkomen, dat is geen probleem.


Bij belangstelling ontvang ik graag een mailtje met wat informatie over uzelf en uw eventuele partner/gezin, hoe uw dagelijks leven eruit ziet, de reden voor de keuze van een Australian Labradoodle (bv allergie..) en wat u verder maar kwijt wilt. En dan hoort u van mij.

IMG_4442IMG_0168

             Cobbers Charm Adira Kim                                                             Calypso Breeze Benji
Februari 2018  WACHTLIJST GEOPEND

Ruby is loops…, nog even wachten totdat het zover is en dan zal ze gedekt worden door onze Calypso Breeze Benji…!! Heel spannend, een droomkoppeltje… Als alles goed verloopt zullen er eind april puppen geboren worden. Naar verwachting in de kleuren blond, karamel en rood, formaat grote medium tot standaard, meest wavy fleece met een ontzettend zacht en lief karakter. Ruby heeft therapiekwaliteiten evenals Benji, dus ook een heel aantal puppen zullen geschikt zijn als therapiehond of speciaal maatje. 

IMG 3576 anna cheba-3424

Cobbers Charm Bluebird Ruby                 Calypso Breeze Benjimei 2016

Dit jaar even geen nestjes, even niet genoeg tijd voor, dus de plannen zijn wat aangepast. Als alles goed verloopt hoop ik begin volgend jaar weer een nestje te hebben van Kyra.


augustus 2015

De wachtlijst is snel volgestroomd en ook heb ik al een aantal mensen op de reservelijst. Kim heeft haar 'ontmoeting' met Teddy gehad en nu is het afwachten…!!


... ze vinden elkaar echt erg leuk…!!


mei 2015

Als de natuur het ook zo regelt zal Kim in juli loops worden. Ze zal dan gedekt worden door Teddy, de vader van het tweede nestje van Kyra. Ik verwacht hieruit mediums tot standaards, kleuren bruin, cafe, crème, karamel …., wavy en curly fleece. Er zullen zeker ook puppen bij zitten met therapiekwaliteiten. Bij belangstelling voor een pup kunt u mij mailen.

IMG_0741

Teddy en Kim vonden elkaar bij de eerste ontmoeting in 2014 al erg leuk…, toen was Kim nog een pup...


Januari 2015

Op dit moment heb ik mijn wachtlijst niet open, als ik weet wanneer ik ongeveer weer een nestje zal hebben open ik de wachtlijst, dit staat dan vermeld op de website. Door de grote hoeveelheid mailtjes slaag ik er niet altijd in iedereen te antwoorden, mijn excuus hiervoor. Mocht u informatie willen en niet heel veel haast hebben voor een pup, dan kunt u altijd een mailtje sturen natuurlijk.7 april 2014

De voorafgaande nieuwtjes zijn er even bij gebleven, maar…op 7 april 2014 heeft Kyra weer een nestje puppen gekregen…!!

Een prachtig nestje met 9 mooie gezonde puppen. De trotse papa is Teddy (Cherry Valley Theodore Roosevelt) van Rudzhi's Apparition, tevens aangesloten bij ALFA-Europe. Foto's van dit nestje zijn te vinden op de PUPPIES pagina.

De wachtlijst voor dit nestje is al geruime tijd gesloten.9 juni 2013

De wachtlijst is geopend. Naar verwachting zal Kyra rond januari 2014 weer een nestje hebben. Het verliep de vorige keer zo voorspoedig, prachtige lieve puppen, Kyra was dolgelukkig en erg zorgzaam (en nog steeds naar Kim toe), dus dit mag wel een vervolg hebben. Heeft u belangstelling mail dan naar info@cobberscharm.nl. Een nadere kennismaking stel ik als voorwaarde om op de wachtlijst te komen, maar ook voor u geldt waarschijnlijk dat het goed moet voelen. Dat zijn belangrijke dingen. 


29 maart 2013

Alle puppen zijn naar hun nieuwe baasjes… Moeilijk maar ook goed, het werd tijd voor ze om hun vleugels uit te slaan. En eentje van dit prachtige nest is bij mij gebleven, Cobbers Charm Adira Kim. Later meer over Kim, de komende tijd mag ze heerlijk opgroeien onder toeziend oog van Moshe en Kyra, mijn opvoedingsassistenten... 


26 januari 2013

PUPPIES GEBOREN……!!!

Na een lange aanloop heeft Kyra vrij snel achter elkaar 8 prachtige mooie pupjes op de wereld gezet. Alles ging heel voorspoedig, Kyra ging er mee om alsof ze nooit iets anders had gedaan. En ze was na die tijd ook nog heel fit en energiek. Het baasje was wel wat moe… De pups bleken ook van die fitte typetjes, direct actief aan het drinken en aan het scharrelen. Het wegen van de pasgeboren pups bleek een hele opgave, ze kropen steeds bijna uit het schaaltje op de weegschaal of vielen met schaal en al bijna om.  Levendig dus…

Meer foto's volgen op de PUPPIES pagina.
24 januari 2013Kyra wacht….., 

en wacht….,

ik wacht en de nieuwe baasjes wachten…

Het kan elk moment zover zijn, ondertussen is Kyra heerlijk ontspannen, wat heel goed is natuurlijk. Alles is klaar, nu zien wanneer de pupjes er ook klaar voor zijn. 
Lekker liggen met een dikke buik...


29 december 2012

ER IS NOG RUIMTE VOOR EEN PAAR MENSEN OP DE WACHTLIJST……

Mocht u toch niet aan de beurt komen dan bemiddel ik - in overleg met u - voor u bij een collega fokker aangesloten bij ALFA-Europe en de IEALB zodat u toch op niet al te lange termijn een pup kunt ophalen.


28 december 2012 

Door middel van een echo is het duidelijk, Kyra is drachtig. Omdat ze altijd vrij ontspannen is bij de dierenarts, de echo staand kon worden gemaakt heb ik toch besloten een echo te laten maken. Anders is het niet verstandig, bv als de drachtige teef op de rug moet liggen voor de echo kan dit enorm veel stress opleveren wat een gevaar is voor de pupjes. Maar in dit geval was het heel goed te doen anders had ik het nooit gedaan. De nestgrootte blijft een verrassing, met een echo is dat niet goed te zien, maar er waren diverse vruchtblaasjes zichtbaar. Het kunnen er 5 of 6 zijn maar een stuk of 9 is ook heel goed mogelijk, afwachten dus.


26 november 2012  Kyra is gedekt…..!!

Spannende dagen gehad en er zullen meer van die dagen volgen. Kyra is gedekt, vader van het nestje wordt doodleDogs Captain Jack (Cee-Jay) van Cymbrogi Labradoodles. De pupjes worden eind januari 2013 verwacht en zullen varieren in grootte van kleine mediums tot grote mediums, misschien zelfs een enkele kleine standaard. Kleuren; diverse variaties bruin waaronder lavender en roodbruin maar ook bv blond en zwart is mogelijk. Vacht; curly fleece, wavy fleece en fleece vermoedelijk gemakkelijk te onderhouden zoals beide ouders dit hebben. Verder zullen er waarschijnlijk wel een aantal pups bij zitten welke geschikt zullen zijn als therapiehond.


En nu is het afwachten wat de natuur doet.


De wachtlijst is op dit moment nog open, wilt u in aanmerking komen voor een pup dan kunt u mailen naar;

info@cobberscharm.nl


Mocht het nestje onverhoopt kleiner uitvallen zodat u wellicht niet in aanmerking komt voor een pup dan zal ik voor u bemiddelen bij bevriende fokkers aangesloten bij ALFA Europe. Onderling hebben wij - een aantal kleinschalige fokkers - de afspraak pupkopers toch zo snel mogelijk aan een pup te helpen in zulke situaties. Zo hoeft u zich niet bij meerdere fokkers in te schrijven wat niet wenselijk is voor fokkers en voor u ook niet prettig is.  

© copyright 2012                                                                                                            info@cobberscharm.nl